Bowlen / Bowling
In de buurt van
Den Bosch en Waalwijk

Nieuwste en leukste bowling in de regio

Bowlen op de nieuwste bowlingbanen in de omgeving van Den Bosch en Waalwijk.

Onze spiksplinternieuwe bowlingbanen zijn uitgerust met de nieuwste technieken. Zo kun je kiezen uit verschillende spellen, je foto uploaden in verschillende cartoons, met andere banen chatten en bestel je hapjes en drankjes uit je luie stoel.

In ons restaurant serveren we pizza’s en of kun je uitgebreid steengrillen. Bowling met een kinderfeestje? We staan er om bekend! In de directe omgeving van Waalwijk en Den Bosch, kom je dus bowlen bij De Hoge Heide!

Informatie over bowlen

+Aantal personen
In totaal kun je met 42 mensen tegelijk bowlen. Ons reserveersysteem deelt hierbij automatisch 7 personen per bowlingbaan in. Zelf kun je kiezen om met minder personen op een baan te spelen door een extra bowlingbaan te selecteren.

Mocht je met een grotere groep willen bowlen dan kunnen we de groep in tweeën delen waarbij eerst de ene helft van de groep speelt en vervolgens de andere helft.

+Voorzieningen
We hebben 6 bowlingbanen met de nieuwste technieken. Op ons uitgebreide scoresysteem kun je naast het reguliere bowlen ook leuke andere spellen spelen of andere functies gebruiken. Kies je eigen thema voor op het scoregrid op tv, maak foto’s van jezelf die in de cartoons worden weergegeven, gooi elkaars kasteel omver of kleed monsters aan.

De banen zijn geschikt voor jong en oud. Goten gaan automatisch omhoog als de kinderen aan de beurt zijn en weer omlaag als de volwassenen spelen.

Er is een hulpdraak voor de allerkleinsten. Hier kan de bal op worden gelegd om er vervolgens vanaf te rollen.

We hebben de nieuwste LED bowlingverlichting met 144 geprogrammeerde shows en je komt binnen in een soort van warme huiskamer.

Wat we belangrijk vinden om goed te vermelden:
Wij worden regelmatig verward met de bowling in Waalwijk (‘t Bourgondisch Hof) of de bowling in Den Bosch (Maaspoort Bowling). Dit zijn wij zeker niet, als je gewend bent om op die locaties te spelen zul je positief verrast worden op onze locatie.

+Speluitleg
Bowling is een sport waarbij de speler door middel van een bowlingbal moet proberen om alle tien de pins omver te gooien.

Elke speler speelt twee ballen na elkaar (een frame), uitgezonderd bij een strike, in welk geval de pins allemaal in de eerste worp al zijn omver gegooid. Als de speler erin slaagt om de tien pins om te gooien in twee beurten dan heeft hij een spare gegooid. Als de speler bij de eerste beurt geen enkele pin omgooit en bij de tweede beurt alle pins tegelijk, geldt dit als een spare, niet als een strike. Een spel (game) bestaat uit tien beurten (frames). Elke omver geworpen pin levert één punt op. Als een speler een strike geworpen heeft, krijgt hij de punten van de twee worpen erna bij de tien punten van de strike zelf. Zo kan een strike dus maximaal 30 punten opleveren. Bij een spare komt er maar één worp extra bij. Een spare kan dus maximaal 20 punten opleveren. Als een speler bij de tiende beurt een strike of een spare gooit, krijgt hij respectievelijk twee of één extra beurt om de extra punten voor de strike of spare te kunnen verdienen. Deze punten tellen dan maar alleen bij de strike of spare mee en worden niet nog eens extra bijgeteld. Op deze manier kan een speler dus 12 strikes gooien in één spel. In dit laatste geval wordt gesproken van een “perfect game”. Een perfect game is 300 punten (10 x 30).

Bron: wikipedia.

Bowlingbaan
Kom een gezellig potje bij ons bowlen
Vanaf25,00per uur
Bowlen op de nieuwste banen in de regio met een super deluxe systeem met de nieuwe graphics & animaties

Tot 7 personen per baan

Uurtarieven: Ma t/m Zo tot 13:00 - 25,00
Ma t/m Do 13:00 – 18:00 -25,00
Ma t/m Do vanaf 18:00 - 27,50
Vr & Za 13:00 – 18:00 - 27,50
Vr & Za vanaf 18:00 - 30,00
Zo vanaf 13:00 - 30,00

Nationale feestdagen 35,00

Korting
Meerdere activiteiten
Combineer bowlen met een of meer andere activiteiten
Vanaf12,00per persoon
Voor bijvoorbeeld
1 uur bowlen + 1 uur indoorsoccer

Ook te combineren met:
Soccersquash, Indoorsoccer, Videobowlen, Unihockey, Bounceball, Bumperz, Shocking Soccer, Kanjam, Paingame, American Fungames


Korting
ACTIVITEIT(EN) MET ETEN
Combineer bowlen met eten
Vanaf19,95per volwassene
Voor bijvoorbeeld
1 uur bowlen + een pinsa naar keuze

Of bowlen + maaltijd naar keuze:
De Hoge Heide Burger, Vegan Burger, Schnitzel of Kipsaté
geserveerd met salade en frietjes

Of bowlen + Steengrillen:
300 gram vlees p.p. en onbeperkt
stokbrood met kruidenboter, salades, groenten, frietjes en sauzen

Kinderporties mogelijk

Bowlen & Steengrillen

55 minuten bowlen2 uur steengrillen + dessert
Boek nu!

Bumperz Bowlen & Steengrillen

1,0 uur bumperz55 minuten bowlen2 uur steengrillen + dessert
Boek nu!