Padel
In de buurt van den Bosch

Padel: Kom een keer een lekker potje spelen op de goed verzorgde banen van de tennisclub

Padel wordt verzorgd door de tennisclub waar wij mee samenwerken; L.T.C. de Hoge Heide.

De club heeft 2 padelbanen van topkwaliteit. Met panorama glaswanden. Je kunt het padel los boeken via www.padelboeker.nl en aansluitend bij ons een hapje of drankje nuttigen in onze gezellige bar.

Het is ook mogelijk om een van onze sportieve activiteiten of onze fun activiteiten in te plannen na je padel bezoek.

Informatie over padel

+Aantal personen
Padel wordt over het algemeen in dubbelspel gespeeld en kan zowel binnen als buiten worden gespeeld. 
+Voorzieningen
Het speelveld van een padelbaan is te vergelijken met een tennisbaan, maar dan kleiner (20 bij 10 meter) en heeft een omheining van glas en hekwerk. Elke speelhelft, gescheiden door een net, is verdeeld in twee servicevakken en een achterveld.
+Speluitleg
De spelregels van padel lijken veel op die van tennis, zo moet de bal ook over het net en in het vak van de tegenstanders worden geslagen. Opslaan doe je echter onderhands, waarbij de bal eerst moet stuiteren achter de servicelijn voordat je serveert. Een groot verschil is dat je de bal na de stuit tegen de wand of muur mag laten komen en hem dan pas terug hoeft te slaan. Dit mag ook weer via de muur en levert vaak verrassende rally’s op.

Bekijk hier een filmpje met de spelregels van padel.

De volledige spelregels voor squash vind je op de website van de Nederlandse Squashbond. Klik op deze link om ze te bereiken.

+Kledingadvies
Sportieve kleding, tennisschoenen.

De tennisclub leent gratis materialen uit. Deze zijn echter niet altijd even goed onderhouden.
Bij de receptie van de Hoge Heide kun je padelballen en rackets kopen of huren.

Voor padel gebruik je een ander racket dan voor tennis. Het padelracket heeft geen snaren, maar is in zijn geheel van kunststof (carbon, fiber of grafiet). In het racketblad, meestal rond, is een groot aantal gaten geboord zodat je minder last hebt van de luchtweerstand. Het racket is maximaal 45,5 x 24 centimeter en wordt met een koordje om de pols bevestigd zodat het niet kan rondslingeren. Je hebt verschil in lichte en zware rackets. Met een licht racket beweeg je makkelijker waardoor je een snellere reactietijd hebt en is dus ideaal voor beginners. Zwaardere rackets hebben echter meer power en zijn dus meer geschikt voor gevorderden.

De bal die je gebruikt bij padel lijkt sterk op een tennisbal, maar is wat harder. De bal moet goed kunnen stuiten, officieel 135 tot 145 centimeter hoog als je hem van ver boven je hoofd (exact 254 centimeter staat in de regels) laat vallen. Kleding en schoeisel zijn voor tennis en padel hetzelfde.

Copyright: RTL Nieuws.

Padelbaan
Kom een keer een lekker potje padel spelen
Vanaf20,00per 60 min
Ma t/m Zo = 20,00

Rackets, ballen of andere materialen te huur of te koop op locatie